Loopbaancoaching via E-coaching

In deze moderne tijd, waarin we steeds meer digitaal doen, kan online coachen natuurlijk niet achterblijven. Steeds meer mensen maken gebruik van E-coaching, waarbij er op een digitale manier wordt gecoacht in plaats van face-to-face. Deze vorm van coaching heeft veel voordelen.

Geen reistijd en geen vaste tijden

Het contact via e-mail hoeft niet op vaste tijden en op vaste locaties te gebeuren. Het kan via je computer of je telefoon, vanachter je bureau of vanuit je luie stoel. Je maakt de opdrachten op een moment dat het voor jou goed uitkomt. Het maakt niet uit of dit nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is. Zodra je opdrachten door mij ontvangen zijn, stuur ik deze binnen een afgesproken tijd, voorzien van feedback aan je terug.

Efficiënt

Je hoeft nooit een nieuwe afspraak te maken, en je kunt met E-coaching meerdere mails per week sturen. Bij face-to-face coaching komen we meestal zes keer bij elkaar. Bij online coaching kun je het traject in kleinere stukjes opdelen waarbij je zelf bepaalt wanneer je je opdrachten instuurt.

Anoniem

Bij E-coaching is er een zekere afstand tussen coach en cliënt, die vaak als fijn en veilig wordt ervaren. Dit betekent niet dat het contact minder intensief is dan bij face-to-face coaching. Het zorgt er wel voor dat je een bepaald gevoel van anonimiteit krijgt, waardoor het makkelijker is om je open te stellen. Hierdoor kunnen we sneller tot de kern van je probleem komen en is het makkelijker om dingen te bespreken waarvoor je je schaamt of waarop een taboe rust.

Privacy

De berichten die je uitwisselt worden opgeslagen in een beveiligde  omgeving. Dit kun je ook teruglezen in de privacyverklaring van Optimaal Functioneren. De ontvangen berichten worden maximaal twee jaar bewaard. Daarna worden ze vernietigd.

Schrijven

Doordat je bij E-coaching communiceert via e-mail kun je écht de tijd nemen om te reageren op het bericht van je coach. Je kunt je gedachten rustig ordenen en omschrijven. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je je gedachten en emoties structureert, vaak werkt dit heel verhelderend. Daarnaast helpt het je om op jezelf te reflecteren. Door bepaalde dingen op te schrijven ben je al bezig met de emotionele verwerking van je gedachten en ga je nadenken over je eigen gedrag. En dát kan werken als een heuse eyeopener.

Tarieven

Een online loopbaantraject is veel voordeliger dan een face-to-face loopbaantraject. Je betaalt daarom geen € 997,00, maar € 495,00 excl 21% btw.

Wat je hiervoor krijgt

 • Zes modules die je in je eigen tijd kunt volgen en retour sturen. Elke nieuwe module wordt verstuurd zodra de voorgaande module volledig is gemaakt;
 • Feedback op de ingestuurde stukken;
 • Een besloten facebookgroep waarin je vragen aan je medecursisten of je coach kunt stellen. Hier kun je uiteraard ook inzichten delen. Deelname is op vrijwillige basis.

De volgende onderwerpen met bijbehorende opdrachten komen aan bod:

  • Biografie; aan de hand van je biografie gaan we onder andere op zoek naar patronen, kwaliteiten en beperkende overtuigingen.
  • Elementenvierhoek; de elementenvierhoek helpt je om te zien waar je drijfveren vandaan komen en waarom je doet wat je doet.
  • Op zoek naar zingeving; wat geeft zin aan jouw leven?
  • Op zoek naar vitaliteit; waar krijg jij energie van?
  • Loopbaanperspectief concretiseren; aan de hand van de hiervoor genoemde punten gaan we kijken naar de baan/banen die bij jou passen.
  • Opstellen actieplan; er wordt een actieplan opgesteld waarin alle voorgaande uitkomsten duidelijk in worden benoemd en hoe je deze kunt inzetten in je verdere loopbaankeuzes.

E-Coaching

Heb je liever een e-coachtraject gecombineerd met face-to-face coaching of wil je het combineren met skypesessies, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt contact opnemen door te bellen met 06-420 13 240 of een mail te sturen naar info@optimaalfunctioneren.nl

Met Optimale groet,

CONTACTGEGEVENS

mail@danielle-egstorf.nl
06-42013240