Optimaal Methodiek

Stap

Wat leer je

Vragen

Resultaat

O

Onderzoeken Opmaken van je levensbalans tot nu toe. Onderzoeken waar bepaalde gedrageningen, angsten, beperkende overtuigingen vandaan komen. Welke factoren zijn van belang in jouw leven? Welke rode draden lopen door jouw leven en welke hebben invloed op de keuzes die jij maakt in het leven? Waarom zet ik niet de volgende stap? Waar komt mijn angst vandaan? Wat is mijn kracht? Welke overlevingsmechanismes gebruik ik steeds weer en zijn die nog nodig? Wat zijn mijn kernwaarden? Welk leefgebied heeft aandacht nodig? Waar komen mijn emoties vandaan? Inzicht in eigen gedragingen, kracht, valkuilen en overlvingsmechanismes.

P

Plaatsen Alles in het leven heeft een plek. Zowel gewenst als ongewenst gedrag. Je leert om alles de juiste plek te geven zodat je het voor je kunt gebruiken en het niet tegen je wordt gebruikt. Welke kwaliteiten kun jij inzetten om zwel privé als op je werk zelf aan het stuur te staan? Hoe kan ik iets loslaten? Hoe kom ik van die beperkingende overtuigingen of stem in mijn hoofd af? Je leert dat je iets niet los kunt laten maar een plaats dient te geven. Je leert dat alles in je leven een functie heeft maar dat wat je eerst kon gebruiken nu wellicht niet meer nodig hebt en een plaats kan geven.

T

Transformeren Ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag. Hoe kan ik iets waar ik last van heb ombuigen naar iets wat voor me werkt. Hoe kan ik datgene waar ik behoefte aan heb in mijn leven plaatsen. Gewenst gedrag verwelkomen en ongewenst gedrag ombuigen.

I

Inspireren Je gaat jezelf inspireren en motiveren om dat te gaan doen waar je energie van krijgt. Bij werkgerelateerde vragen krijg je ondersteuning bij het maken van een CV, tools voor een sollicitatiegesprek of arbeidsvoorwaardegesprek. Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? Om meer ruimte voor mezelf te creeren? Wat hoort bij mij? Waarom sta jij iedere dag op? Je gaat je focussen op de mogelijkheden die jouw gaan helpen om je missie scherp te stellen en je missie te gaan leven.

M

Missie Je gaat een richting bepalen. Elke stap die je vanaf nu gaat zetten zal een stap dichter bij je missie zijn. Naar welk doel wil ik toewerken? Op welk termijn? Wat gebeurd er als ik mijn missie ga leven? Wat voor effect heeft dat op mij en op mijn omgeving? Doordat je je missie krachtig in kaart hebt gebracht, ga je je niet meer focussen op randzaken of zaken waar je geen energie van krijgt.

A

Aantrekkingskracht Je gaat een magneet worden voor alles wat je nodig hebt om je missie te bereiken. Hoe komen de juiste mensen op mijn pad? Hoe weten mensen dat ik een oplossing ben voor hun probleem? Wie of wat heb ik nodig om verder te komen? Je gaat de ideale situatie om je heen creereen. Hierdoor creeer je een sneeuwbal effect die steeds groter gaat worden en die je steeds meer energie gaat geven.

A

Avontuur Je maakt een concreet stappenplan waarin je de eerste stappen gaat zetten. Hoe ga ik het aanpakken? Welke stap moet ik nu als eerste zetten om over X maand/jaar de eerste resultaten te boeken? Je gaat nu echt stappen zetten om je missie te leven! Je weet hoe je je kwaliteiten in kunt zetten en hoe je om kunt gaan met eventuele obstakels.  Je gaat het avontuur aan!

L

Leven! Je leert om alle stappen die je hiervoor hebt gezet te gaan implementeren en uit te breiden. Je bent al op avontuur gegaan en bij deze stap ga je eea finetunen Wat als ik een terugval krijg? Wat als het me toch niet gaat lukken? Je gaat leven en je gaat er alles uithalen wat er voor je inzit!

CONTACTGEGEVENS

mail@danielle-egstorf.nl
06-42013240