Vaardigheden

Ik stel me graag verder aan je voor

Op de foto zie je mij in Tsjechië in een wak zitten. Dit was naar aanleiding van mijn opleiding tot ademcoach. Vanuit de visie van Wim Hof, beter bekend als The Iceman, heb ik een koude training gedaan. Dit verbetert je immuunsysteem, zorgt voor een betere doorbloeding en met de juiste ademhalingstechniek zorgt dat bovendien voor zuurstofrijk bloed. Hier wordt je fitter, energieker en gezonder van. Maar het mooie was dat ik hierdoor ook meer zelfvertrouwen kreeg. Een prachtige ervaring die ik jou ook graag wil geven.

Hieronder zal ik nog wat meer over mezelf vertellen aan de hand van de opleidingen die ik heb gevolgd en vertel ik je een aantal van mijn karaktereigenschappen.

Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

In eerste instantie was ik begonnen met een opleiding tot NLP Practitioner. Toen ik erachter kwam dat je met deze technieken snel konden afrekenen met oude gewoontes, obstakels en belemmeringen, wist ik zeker dat ik hiermee verder wilde. Zodoende ben ik uiteindelijk opgeleid tot internationaal NLP Mastercoach. Ik heb hierdoor mensen met succes een zetje in de goede richting kunnen geven om terug te komen bij hun gevoel en hun dromen na te streven.
Meer informatie over NLP kun je hier  lezen.

Ademcoach

Deze opleiding heb ik vooral gedaan omdat ik het prettig vind om mijzelf te ontwikkelen en ik nieuwsgierig was in hoeverre de ademhaling je kan helpen met lichamelijke en geestelijke ongemakken. De 3 ademhalingstechnieken die ik heb geleerd blijken heilzame effecten op de gezondheid en geestkracht te hebben. Door op een goede manier met je ademhaling te werken, kom je in je kracht te staan. Doordat je met je ademhaling je hartslag kan verlagen, zullen ook je gedachten rustiger worden of verdwijnen. Ook komt er meer zuurstof in al je organen waardoor lichamelijke ongemakken kunnen verdwijnen.
Meer informatie over ademcoaching kun je binnenkort hier  lezen.

Timeline therapie

Tijdens mijn opleiding tot NLP Master Coach ben ik ook opgeleid tot Timeline Therapeut. Door te werken met tijdlijnen kun je heel snel en effectief  blokkades opsporen, dromen verwezenlijken en nog veel meer. Het is een simpele maar doelgerichte techniek die al menig persoon verbaasd heeft doen staan.
Informatie over tijdlijnen (timeline therapie) kun je binnenkort hier  lezen.

Loopbaanadviseur

Doordat ik op mijn werk zag dat veel mensen zonder plezier naar het werk kwamen, alleen omdat dit van hen werd verwacht, ben ik een opleiding tot Loopbaanadviseur / Levenscoach begonnen. Deze opleiding is erkend door de StiR, het onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland. Als loopbaanadviseur maak ik gebruik van de koerstechniek waarbij gewerkt wordt met verschillende technieken zoals de biografie, kernkwadranten, levensontwerp en de elementenleer.

Leidinggevende

Sinds 2005 ben ik werkzaam in het sociale werkterrein van de overheid. Ik ben leidinggevende bij een grote gemeente, waarbij mijn team en ik uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar sociale activering, vrijwilligerswerk en/of betaald werk. Voordat ik leidinggevende werd heb ik op een activeringscentrum empowermenttrainingen, assertiviteitstrainingen en sollicitatietrainingen gegeven. Ook deze ervaringen neem ik mee in mijn coaching, daarbij in ogenschouw nemend dat geen enkele ervaring of situatie hetzelfde is.

Karaktereigenschappen

Mijn leven heeft tot op heden vele uitdagingen voor me in petto gehad waar ik veel van heb geleerd. Ik kan goed luisteren, ben objectief, behulpzaam, actiegericht, empathisch en geduldig. Daarnaast ben ik creatief, zowel in denkwijze als met materialen,  deze creativiteit gebruik ik dan ook zeker bij het coachen. Uitdagingen ga ik niet uit de weg.

Ik daag mijn coachés dan ook graag uit om samen met mij hun grenzen te verkennen en daar waar nodig te verleggen!

Met Optimale groet en hopelijk tot ziens,

CONTACTGEGEVENS

info@optimaalfunctioneren.nl
06-42013240

Wil jij wekelijks krachtige tips en functionele informatie ontvangen?