Maar weggaan ook niet?

“Ik weet niet goed welke kant ik op wil en daar zal ik dus eerst achter moeten komen. Mijn werk wil ik niet zomaar opgeven.”

“Hierdoor komt steeds vaker de vraag: hoe lang hou ik dit nog vol? Maar tien jaar “opgeven” is best een grote stap en als vrienden me vragen wat ik dan wel zou willen weet ik daar echt geen antwoord op.”

Zit jij in op de juiste plek?

Veel mensen zitten niet in de juiste functie. Ze krijgen geen energie meer van hun werk en zouden graag wat anders willen. De twee hierboven vermelde quotes hoor ik dan ook regelmatig. Ik wil wel weg, maar niet nu. Ik wil wel weg, maar ik wil niet zo’n grote stap nemen.

Aan welke “zekerheden” hou jij vast?

De meest gehoorde reden waarom iemand zijn werk niet wil opgeven heeft te maken met de drie “zekerheden”:

  • Vaste aanstelling
  • Vast inkomen
  • Ik weet nu wat ik heb en niet wat ik krijg.

Ik koos voor zekerheid, en nam daarmee een groot risico

Ja, maar hoe zit het dan met de anderen “zekerheden”?

  • Ik krijg geen energie van mijn werk
  • Dit werk hou ik niet tot mijn pensioen vol
  • Ik zie geen groeimogelijkheden
  • Ik word niet gehoord
  • Iedere dag werk ik me een slag in de rondte maar niemand lijkt het te zien
    En zo kun je er vast nog meer noemen.

Voor ik verder ga, wil ik eerst iets uit de wereld helpen: loopbaanoriëntatie betekent niet dat je morgen je baan opzegt en jezelf opzadelt met diverse onzekerheden.
Nee, dat is het niet.

Is een loopbaantraject iets voor jou?

Een loopbaantraject ga je aan om te onderzoeken waar je energie van krijgt. Waar je kwaliteiten zitten. Waar je gelukkig van wordt, wat de beste werkomgeving voor je is. Dit alles is alleen maar oriënterend. Vaak kan je werkgever je hierin ondersteunen. Hij kan je intern of extern een loopbaancoach toewijzen die je inzichten zal geven in een voor jou vitaliserend loopbaanperspectief. Zo’n traject duurt vaak tussen de 3 en 6 maanden. Gedurende die tijd, werk je meestal nog in dezelfde functie, met hetzelfde contract, je vaste inkomen maar vele inzichten rijker.

Stap voor stap

Die inzichten maken dat je, vaak onbewust, al kleine stapjes aan het zetten bent. Zo klein dat het vaak niet eens opvalt. Vervolgens ga je bewuste keuzes maken. Is je functie er inderdaad een die niet bij je past?
Wie weet ga je een snuffelstage lopen.
Misschien is het een volgende stap om je curriculum vitae of LinkedIn bij te werken.
En zo zal je stap voor stap je loopbaan uitstippelen. En voor je het weet, vind je die voor jou meest vitaliserende functie!


Begin 2018 ben ik samen met Daniëlle aan het koerstraject begonnen om weer te ontdekken waar mijn hart sneller van gaat kloppen, wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik deze kan en vooral wil inzetten. Daniëlle heeft mij tijdens dit traject op professionele wijze, door middel van diverse opdrachten, feedback en een fijne open houding in laten zien wat mijn kwaliteiten, vaardigheden en valkuilen zijn. En me vooral meer duidelijkheid en zelfvertrouwen gegeven. Na het koerstraject heb ik nog veel meer zin in de toekomst en heb ik ingezien dat de wereld vol met mooie mogelijkheden zit! Ik ga met veel plezier aan de slag met het actieplan wat we samen gemaakt hebben.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over loopbaancoaching, outplacementtrajecten, arbeidsmarktbenadering of iets anders op het gebied van je loopbaan?
Ik wil je graag vrijblijvend adviseren. En je huidige werkgever hoeft daar uiteraard niets van te weten 😉.

klik hier voor het maken van een afspraak

Met Optimale groet,

Facebookpinterestlinkedinmail